Menu
Hotspots

Beurs van Berlage

Een internationale hotspot is de Beurs van Berlage sinds 1903. Wanneer u in Amsterdam bent, is de beurs ’the place to be’. Elke dag gebeuren er bijzondere dingen op de beurs. Het gebouw combineert historie en actualiteit.

U zult zonder twijfel onder de indruk raken. Het maakt niet uit of u geniet van een heerlijke lunch of een spetterend evenement bezoekt. Naast dat er altijd wat te beleven is, staat kwaliteit voorop.

Historie

Wist u dat Amsterdam in aan het eind van de negentiende eeuw welvarend was? De handel groeide en meer mensen besloten om in de stad te gaan wonen. In 1896 besloot het Amsterdamse bestuur daarom een nieuwe beurs te bouwen. Architect en stedenbouwkundige Hendrik Petrus Berlage heeft het beursgebouw ontworpen. Het beursgebouw is zo ontworpen, zodat het in de toekomst als groots en indrukwekkend gemeenschapshuis kon dienen.

Tickets

Wilt u een bezoek brengen aan de Beurs van Berlage? Het is verstandig om te weten welke activiteiten worden aangeboden en of u tickets dient te bestellen of een reserving dient te maken.

  • Sherlocked: wanneer u zich in deze escape room begeeft, lijkt het net of u de hoofdrol in uw eigen avonturenfilm speelt. Lukt u het en uw teamgenoten om de raadsels op te lossen en op tijd te ontsnappen? Er is slechts één manier om daar achter te komen. Bent u benieuwd naar de escape room? Reserveer online via www.beursvanberlage.nl.
  • Tony’s Chocolonely Chocolate Bar: geniet van een lekkere choco-creatie en komt alles te weten over Tony’s serieuze missie. U kunt zich niet alleen onderdompelen in de wereld van chocolade, maar ook bewust worden van de ongelijk verdeelde chocolade industrie. Een gevolg hiervan is de moderne slavernij en kinderarbeid op de cacaoplantages in West-Afrika.
  • Tentoonstellingen: de tentoonstellingen zijn geselecteerd op kwaliteit en originaliteit. De beurs kent twee vaste tentoonstellingsruimtes. U zult misschien wel iets verrassends ontdekken. Benieuwd welke tentoonstellingen worden vertoond? Klik hier voor de actuele tentoonstellingen.
  • Meet Berlage: wilt u werken met een uitzicht op Amsterdam Centraal Station? In samenwerking met Seats2Meet verhuurt de Beurs van Berlage diverse ruimtes. U kunt met uw collega’s bijpraten in de gezamenlijke werkplekken, maar ook nieuwe mensen ontmoeten. Een kantoorruimte kunt u huren voor een dag, week, maand of langer. De mogelijkheden lopen uiteen. Bent u op zoek naar een inspirerende werkplek? Reserveer een werkplek via www.beursvanberlage.nl.
  • Bistro Berlage: in de bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd. De gerechten hebben een Nederlandse touch. De bistro heeft een elegant interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecombineerd met een moderne uitstraling. Een borrel kunt u drinken aan een grote eilandbar.
  • Tony’s Chocolonely super store: de Tony’s Superstars vertellen u alles over de beste chocolade en hoe Tony’s zich inspant om in de hele wereld chocolade volledig slaafvrij te maken. Proef daarnaast uw favoriete repen uit de indrukwekkende Mega Monster Super Chocomaat!
  • Bike Rental & Luggage Storage: u kunt de hoogtepunten van de stad per fiets ontdekken. Tevens kunt u uw bagage tijdelijk laten opbergen.
  • Publieksevenementen in de Beurs: een bezoek aan de beurs kan niet bepaald worden beschouwd als saai. Er is namelijk altijd iets te beleven! Benieuwd naar de agenda van de Beurs van Berlage? Bekijk hier de agenda!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 tot 18:00 uur
Zaterdag en zondag: 11:00 tot 17:00 uur

Bereikbaarheid

Auto: u kunt de beurs eenvoudig bereiken met de auto. Er zijn veel parkeergarages in de directe omgeving. U kunt uw auto parkeren in Parking Centrum Oosterdok. De beurs bevindt zich op 9 minuten loopafstand. Tevens kunt u uw auto parkeren in de parkeergarage van De Bijenkorf. De parkeergarage ligt naast de Beurs van Berlage.

Openbaar vervoer: u kunt de beurs bereiken van de luchthaven Schiphol met de trein of per taxi. Vanaf Amsterdam Schiphol bent u binnen 15 minuten per trein bij de beurs. Wanneer u met de taxi wil reizen, geef als bestemming Damrak 243 door. De taxirit duurt ongeveer 25 minuten.

Reist u met de trein of tram naar Amsterdam Centraal Station? De beurs ligt op slechts 300 meter. U loopt in 5 minuten naar de beurs. De beurs ziet u voor u liggen wanneer u het Centraal Station verlaat via het Stationsplein en vandaar richting de Dam loopt.

Boot: u kunt uw boot leggen aan de aanlegplaats aan het Damrak. Mocht u zelf geen boot hebben dan kunnen uw wensen worden gekoppeld aan één van de partners op het gebied van boten in Amsterdam. Mocht u hiervan gebruik willen maken, neem dan contact op met de Event Manager.

Locatie

Beurs van Berlage
Damrak 243
1012 ZJ Amsterdam
Tel: 020 – 530 41 41
E-mail: info@beursvanberlage.nl
www.beursvanberlage.nl