Menu
Hotspots

Efteling

De Efteling is een wereld vol wonderen. Stap in een spannende achtbaan, betoverende attractie of bezoek een spectaculaire parkshow. Voor iedereen is er wat te vinden in het grootste attractiepark van Nederland. Een uniek attractiepark in het midden van de natuur.

De allerkleinsten kunnen in de draaimolen of op schoot in één van de vele attracties. Ontdek samen met uw familie de verhalen van het Sprookjesbos of Symbolica. De Symbolica is een betoverend paleis waar de fantasie tot leven komt. Beleef samen met uw familie een dag vol avontuur! Bent u een waaghals? Stap dan in de Joris of de Draak of de Baron.

Horeca

 • Wereldkeuken en Savannebar – Fabula restaurant: geniet in de Savannebar van een lekkere kop koffie of neem een kijkje bij de souvenirs. U kunt in de wereldkeuken terecht voor gerechten met een Indiase en Afrikaanse knipoog, maar ook voor een wereldse hamburger bent u hier aan het juiste adres!
 • Pannenkoeken – Polles Keuken: koksmaatje Polle bakt heerlijke pannenkoeken volgens zijn geheime recept. Benieuwd naar de pannenkoeken van Polle? Breng dan een bezoek aan het pannenkoekenrestaurant.
 • Het Wapen van Ravelijn: u kunt hier zowel van een lunch, diner als driegangen maaltijd genieten. U wordt uitgenodigd voor een glorieuze maaltijd met uw vrienden en familie in Het Wapen van Ravelijn.
 • Panorama à la carte: stap het restaurant binnen en geniet van een warme maaltijd of een salade. U heeft de keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Het restaurant serveert vlees, vis, vegetarisch en veganistisch. Voor kinderen staan er ook heerlijke gerechten op de kaart.
 • Pinokkio’s pizza & pasta restaurant: begeef u in Italië en geniet van verse pasta’s en vers belegde pizza’s. Kinderen kunnen een gerecht van de kinderkaart kiezen en hun eigen ijsje versieren.
 • In de Gelaarsde Kat: u vindt de Gelaarsde Kat tegenover de uitgang van het Sprookjesbos en voorbij de spoorovergang. U kunt een vers sapje, broodje of tosti halen wanneer u op weg bent naar de volgende attractie.
 • De Vrolijke Noot: u kunt hier genieten van verse, huisgemaakte lekkernijen uit het La Place assortiment. Kinderen kunnen genieten van het kindersmulmenu en kunnen het menu zelf samenstellen.
 • De Gulden Gaarde: het restaurant biedt een breed assortiment aan van fruitsalades, soepen, smoothies en frisse limonades zonder toegevoegde suikers.
 • Het Witte Paard: in het klassieke theehuis kunt u een zoete lekkernij nuttigen, maar ook genieten van een uitgebreide lunch.
 • De Kleyne Klaroen: geniet van een heerlijke kop koffie, glas frisdrank of een bakkerslekkernij.
 • ’t Melkhuysje: gaat u voor een milkshake of voor een vers bereide pizza?
 • Panorama: u kunt in het zelfbedieningsrestaurant een heerlijke maaltijd samenstellen. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een kop koffie met een gebakje.
 • ’t Poffertje: kom tot rust onder het genot van een heerlijke warme drank en vers gebakken poffertjes.
 • Station de Oost: u vindt hier enkele take-aways onder één dak. Kiest u voor fruit of een broodje döner kebab. Liever iets voor tussendoor? Stap binnen bij de Rustende Reiziger.
 • De Steenbok: u kunt hier terecht voor lekkere frieten, snacks, hamburgers en frisdrank. Neem plaats in de Steenbok of buiten in het zonnetje.
 • Toko Pagode: kiest u voor bami, nasi of rijst en voegt u daar zelf een heerlijke saus aan toe? U heeft binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd die u gemakkelijk kunt meenemen in een doosje.

Overnachten

U kunt blijven slapen in één van de hotelkamers of vakantiewoningen. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling. Met uitzondering van de avondopenstelling in juli en augustus. De toegang tot de Efteling is gratis voor kinderen t/m 3 jaar.

Benieuwd naar de overnachtingsmogelijkheden van de Efteling? Bekijk de overnachtingsmogelijkheden en de prijzen op www.efteling.com.

Tarieven

Ticket Maan (eenmalig geldig voor een avondbezoek van 19:00 tot 23:00 uur van 3 juli t/m 30 augustus 2020).
Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar: € 25,00 p.p.
60 jaar en ouder: € 25,00 p.p.
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Er moet worden kunnen aangetoond dat het kind jonger dan 4 jaar is.

Ticket Fakir (1 dag geldig in bepaalde periodes t/m 18 december 2020).
Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar: € 38,00 p.p.
60 jaar en ouder: € 38,00 p.p.
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Er moet worden kunnen aangetoond dat het kind jonger dan 4 jaar is.

Ticket Elf (1 dag geldig in bepaalde periodes t/m 18 december 2020).
Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar: € 41,00 p.p.
60 jaar en ouder: € 41,00 p.p.
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Er moet worden kunnen aangetoond dat het kind jonger dan 4 jaar is.

Ticket Draak (1 dag geldig in bepaalde periodes t/m 3 januari 2021).
Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar: € 43,00 p.p.
60 jaar en ouder: € 43,00 p.p.
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Er moet worden kunnen aangetoond dat het kind jonger dan 4 jaar is.

Ticket Reus (1 dag geldig t/m 3 januari 2021)
Volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar: € 45,00 p.p.
60 jaar en ouder: € 45,00 p.p.
Kinderen t/m 3 jaar: gratis
Er moet worden kunnen aangetoond dat het kind jonger dan 4 jaar is.

Parkeerticket: € 12,50 per dag

Online kunt u via www.efteling.com uw tickets bestellen en de geldigheid van het ticket bekijken.

Abonnementen

Abonnement 0 t/m 3 jaar: gratis
Abonnement 4 t/m 59 jaar: € 199,00 p.p. per jaar
Abonnement 60 +: € 185,00 p.p. per jaar
Abonnement parkeren: €40,00 per jaar

Online kunt u een abonnement afsluiten via www.efteling.com

Openingstijden

Dagelijks geopend in juni: 10:00 tot 18:00 uur. Op vrijdag en zaterdag ook van 19:00 tot 23:00 uur.
Dagelijks geopend in juli: 10:00 tot 18:00 uur en van 19:00 tot 23:00 uur. Met uitzondering van 1 en 2 juli. Het park is op deze dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
Dagelijks geopend in augustus: 10:00 tot 18:00 uur en van 19:00 tot 23:00 uur.

U kunt van 3 juli t/m 30 augustus een zomeravondbezoek brengen aan de Efteling. U krijgt toegang van 19:00 tot 23:00 uur.

Bereikbaarheid

Maak gebruik van een navigatiesysteem en plan uw route naar de Efteling. U kunt ook één van onderstaande routebeschrijvingen volgen.

Vanuit Rotterdam (A16): houd richting Dordrecht/Breda aan. U neemt afslag ‘s-Hertogenbosch (A59) en vervolgens afslag Waalwijk/Kaatsheuvel. Hierna kunt u de borden ‘Efteling’ volgen.

Vanuit Utrecht (A2): houd richting ‘s-Hertogenbosch aan. Neem afslag Gorinchem/Breda (A27). Vervolgens neemt u de afslag Waalwijk (A59) en tot slot afslag Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Volg nu de borden ‘Efteling’.

Vanuit Arnhem/Nijmegen (A50): houd richting ‘s-Hertogenbosch/Eindhoven aan. Neem afslag 37 naar Waalwijk/Kaatsheuvel (A59). Volg nu de borden ‘Efteling’.

Vanuit Breda (A27): houd richting Utrecht aan. Neem afslag Waalwijk (A59) en vervolgens afslag Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Volg nu de borden ‘Efteling’.

Vanuit Eindhoven (A58): houd richting Tilburg aan. Neem afslag Tilburg-Noord/’s-Hertogenbosch/Waalwijk (A65). Volg nu de borden ‘Efteling’ (N261).

Openbaar vervoer: de Efteling is vanuit heel Nederland en België goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Locatie

Efteling
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
Tel: +31 416 537 777
E-mail: informatie@efteling.com
www.efteling.com