Menu
Molens

Molen van Hal

Kom naar de Molen van Hal en beleef wat deze hotspot in Voorst te bieden heeft. De Molen van Hal is zowel een korenmolen als een beltmolen. Een beltmolen is opgehoogde molen. De voordeel hiervan is dat de beltmolen door de ophoging meer wind pakt.

Over de molen

Voorst staat bekend om de prachtige molen. Deze molen werd in opdracht van Bernhard Stapelbroek in 1866 gebouwd. De dochter van de molenaar trouwde met Johannes Hubertus Van Hal, hiernaar werd tevens ook de molen naar vernoemd. In 1905 begon Van Hal een bierlokaal waar tegenwoordig een restaurant zit. Later in 1907 kreeg de molenaar een vergunning voor een op benzinelopende motor, zodat er ook op windstille dagen de molen kon draaien. Een hele tijd had de molen alleen romp dat kwam door een blikseminslag. Later in de tweede wereld oorlog werden de rest van de wieken onttakeld. In 1999 is er door een aantal initiatiefhouders een stichting opgezet om de molen te restaureren. In 2010 heeft de molen een restauratie gehad en sinds die is de molen inclusief wieken weer te bezichtigen.

Openingstijden

De Molen van Hal is elke woensdag en zaterdag geopend van 13:00 tot 17:00 voor bezichtiging. Voor een afspraak buiten de reguliere openingstijd kan contact worden opgenomen met de molen.

Locatie

Korenmolen van Hal
Grensweg 13a Voorst 
7083AM Voorst
0315 – 640094
info@korenmolenvoorst.nl

korenmolenvoorst.nl/