Menu
De Graafschap / De Liemers / Montferland

Uitkijktoren de Hulzenberg

Kom een bezoekje brengen bij uitkijktoren de Hulzenberg. Deze 21 meter hoge uitkijktoren ligt in het Bergerbos te Stokkum.

Over de toren

De Hulzenberg is gebouwd in opdracht van de gemeente en gemaakt van het hout dat uit het Bergerbos komt. Sinds 2015 is de Hulzenberg ook toegankelijk voor toeristen.

Kijk op Hulzenberg.nl voor een impressie.

De Hulzenberg is een mooie stop als je door het prachtige Bergherbos aan het wandelen bent. Een kilometer van de uitkijktoren is er een parkeerplaats, waardoor de Hulzenberg voor grote en kleine wandelroutes bereikbaar is. De toren is 21 meter hoog en bevindt zich meer dan 100 meter boven NAP. Dit zorgt ervoor dat er een fantastisch uitzicht is. Boven op de toren staan de gebieden aangegeven waar u naar kijkt. Op deze manier ziet u van bovenaf wat het mooie Montferland, de Achterhoek en zelfs Duitsland te bieden heeft.

De uitkijktoren is opgenomen in diverse wandelroutes in het Bergherbos. Alleen al het wandelen door Montferland is prachtig. De route naar de uitkijktoren is goed te doen. Eenmaal boven ben je gauw even stil om daarna te genieten van het geweldige uitzicht.

Voorbeelden van deze routes zijn:

  • De erfgoedroute. Deze wandeling is 9 kilometer en start bij het restaurant Uitspanning ’t Peeske. Wanneer u halverwege de route bent (na ongeveer 5 kilometer) vindt u de prachtige uitkijktoren.
  • De ’t Peeske route. deze wandeling is 7 kilometer en start ook bij restaurant Uitspanning ’t Peeske. Na 3 kilometer gewandeld te hebben vindt u de uitkijktoren welke u kunt beklimmen.
  • De Hulzenbergroute. Deze wandeling is 5,5 kilometer en start in het dorpje Stokkum. Wanneer u halverwege bent, vindt u de uitkijktoren.

Locatie

De Hulzenberg
Hulzenbergseweg 2a
7039 CW Stokkum