Menu
Achterhoek / De Graafschap / Nieuws / Theater

Schouwburg Amphion Doetinchem

De naam Schouwbug Amphion komt uit het oud Grieks. Het theater is het grootste theater in de Achterhoek en de op drie na grootste van Gelderland. In januari 2013 werd Amphion door de VVTP uitgeroepen tot het Beste Theater van Nederland 2012. Wederom gebeurde dat in 2016 , 2017 en 2019. In september 2010 is de nieuwe schouwburg geopend door koningin Beatrix. De schouwburg heeft 2 zalen. Een grote zaal van 860 stoelen en een kleine zaal van 290 stoelen.

Als je een bezoekje aan Amphion brengt, dan ben je een verzekerd van een ontzettend gezellige middag of avond. Je kunt genieten van cabaret, musicals, concerten en allerlei andere soorten leuke theatervoorstellingen. De deuren van Amphion gaan een uur voor aanvang van de voorstelling open. De grootste musicals tot de kleinste amateurproducties vinden hier plaats. Het Amphion organiseert jaarlijks de talentenjacht ‘open podium’ waar je je talenten kunt showen of die van anderen kunt bewonderen. Je kunt tickets bestellen via de website, telefonisch of aan de kassa in de schouwburg. Ook kunt u gebruik maken van de sfeervolle zalen en ruimtes voor zakelijke evenementen.

Bekijk de zalen via deze virtuele tour.

Arrangementen

Wanneer je je dag of avond toch nog een beetje extra bijzonder wilt maken, kun je kiezen voor een eigen tafeltje met een hapje en drankje in de pauze of na afloop. Als je met een grote groep bent, kun je kiezen voor voor het Theaterarrangement. Dat bestaat uit koffie of thee, een pauze drankje en je krijgt achteraf twee drankjes en drie borrelhapjes per persoon. Dit geldt vanaf 10 personen. Vanaf 20 personen kun je kiezen voor het theaterbuffetarrangement. Hierbij wordt er een diner of een buffet op maat geserveerd. Amphion biedt ook het concept TheaterTafelen aan. Op vertoon van de entreekaart krijg je diezelfde avond 10% korting op het diner en de drankjes bij een restaurant in de buurt. Hierbij geldt wel dat je voor 19.30 uur moet afrekenen. Bovendien krijg je een bon voor een gratis kopjes koffie in de Schouwburg.

Verhuurbare zalen

Wanneer je een zakelijk evenement organiseert is Amphion een perfecte locatie. Het theater vangt grote groepen netjes op en zijn erop ingesteld om draaiboeken te volgen. Alles wordt tot in de puntjes verzorgd! De zalen zijn zowel over dag als ’s avonds beschikbaar en samen of los van elkaar te reserveren.

Programma

Elk jaar biedt Schouwburg Amphion een enorm breed programma aan opera, cabaret, musical, dans, toneel en kindervoorstellingen. Voor ieder wat wils! De tickets zijn online, telefonisch en bij de kassa te bestellen. De kassa is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Op deze tijden is Amphion ook telefonisch bereikbaar. Bekijk het theater programma via deze link.

Locatie

Schouwburg Amphion
Hofstraat 159
7001 JD Doetinchem
0314 – 37 60 00
info@amphion.nl
www.amphion.nl