Menu
Landgoed / Nieuws / Regio Arnhem

Landgoed Groot Warnsborn

Een prachtig Rijks monumentaal landgoed met een buitenplaats van ruim 750 hectare. Een ontmoetingsplek met vele mogelijkheden. Luxe overnachten, heerlijk dineren, lekker ontspannen maar ook voor bruiloften, vergaderingen, feesten en partijen en nog veel meer. Landgoed Groot Warnsborn ligt slechts 5 minuten van centrum van Arnhem af. 

Geschiedenis

De naam Warnsborn komt van de woorden: born en warn wat betekent voor zuiver. De betekenis van de woorden is eigenlijk de heldere bron. Hoogstwaarschijnlijk is men op de naam Warnsborn gekomen omdat er op het landgoed veel aanwezige bronnen waren.
Op het landgoed bevonden zich de gronden genaamd het Hoge erf en het Lage erf. Deze werden in de 17e eeuw samengevoegd en behoorde tot het landgoed Groot Warnsborn. Door de jaren heen kende Groot Warnsborn vele verschillende eigenaars. Het landgoed werd steeds door nieuwe families opgevolgd.
In 1894 werd de grond van het Hoge erf weer afgesplitst van het Lage erf. Alleen het Lage erf bleef onder de naam Warnsborn. Op de nieuwe grond werd een landhuis met verschillende bijgebouwen gebouwd. Dit landhuis hield stand tot de 2e wereldoorlog toen de Duitse militairen het als hotel gingen gebruiken en daarna het landhuis lieten afbranden.
Na de oorlog werd er met behulp van het Marshallplan een nieuw hotel gebouwd. De jaren na de opening van het nieuwe hotel is er nog veel meer aan de het landgoed opgeknapt. Zo zijn de terrastuinen gerenoveerd, het landhuis opknapt, een nieuw restaurant geopend en is de gewelvenkelder gerenoveerd.

Arrangementen

Groot Warnsborn biedt verschillende arrangementen aan. Voor een paar dagen heerlijk genieten op de Veluwe en nog veel meer! Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn. 

Activiteiten

Op het landgoed is er van alles te doen en te beleven. Er zijn verschillende activiteiten zoals een gps-speurtocht, verschillende wandel en fietsroutes en Oudhollandse spelen. Ook is er in de omgeving van alles te beleven. Ga bijvoorbeeld op pad in de Veluwe of bezoek de leuke musea in de buurt of ga op ontdekking in dierenpark ‘Burgers Zoo‘.
Voor meer informatie over wat er allemaal te doen is op en rond het landgoed klik hier.

Huwelijk 

Een trouwdag om nooit te vergeten op het landgoed Groot Warnsborn? Met prachtige locaties voor de huwelijksceremonie, de receptie, het huwelijksfeest en natuurlijk heerlijk dineren in het het restaurant. Alles is in overleg mogelijk. De perfectie locatie voor uw huwelijk. Interesse en benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de website om een afspraak te maken. 

Locatie 

Landgoed Groot Warnsborn
Bakenbergseweg 277
6816 VP Arnhem
Tel: + 31 (0) 26445-5751
E-mail: info@grootwarnsborn.nl
www.grootwarnsborn.nl