Menu
Landgoed / Nieuws

Landgoed Mariënwaerd

Het landgoed Mariënwaerd wordt al eeuwenlang door dezelfde familie bewoond. Gelegen in Beesd op de Betuwe. Een plek waar van alles te bleven en te ontdekken valt. Maak kennis met de landgoedproducten en ontdek de omgeving via een fietstocht en of wandeling.

Historie

Sinds 1734 word het Mariënwaerd bewoond door de familie Van Verschue. Een plek met veel historie. Waar het huidige huis Mariënwaerd zich bevindt stond voorheen een klooster. Het klooster bevond zich op een gevaarlijke plek omdat het precies op de grens van 4 provincies lag. Het klooster was hierdoor een strategische plek en werd daarom vaak geplunderd en verwoest. Deze vernielingen duurde tot 1567 toen de bendes van Brederode hier een eind aan maakten.

Overnachten

Genieten van een overnachting op een sfeervolle landelijke locatie? Het Mariënwaerd kent gezellige vakantiehuisjes waar een week/mid-week of een weekend kan worden genoten. Ook is er een Bed & Breakfast waar u kunt verblijven. Voor meer informatie over het overnachten op landgoed Mariënwaerd klik hier.

Vergaderen

Zoekt u een unieke vergaderruimte in het centrale gedeelte van Nederland. Een locatie met veel mogelijkheden voor uw zakelijke bijeenkomst. Op het landgoed zijn er zelfs 9 verschillende locaties waar vergaderd kan worden. Genoeg keuze om de zakelijke bijeenkomsten tot een succes te laten slagen. Bekijk de website voor de mogelijkheden.

Eten & Drinken

Genieten van de heerlijke biologische ingrediënten en gerechten uit de eigen landgoedoogst. Aan de rand van het landgoed bevindt zich het Pannenkoekenhuis ‘De Stapelbakker’ samen met de landgoedwinkel waar de lokale producten zelf te koop zijn. Tegenover het Pannenkoekenhuis De Stapelbakker ligt in een oude vloedschuur Proeflokaal Marie. Een unieke locatie voor vergaderingen, bijeenkomsten, lunches, diners en nog veel meer! 

Ook zijn de landgoedproducten van eigen maak te bestellen via de webshop om zelf van te genieten. 

Locatie

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerd
’t Klooster 5
4153 RR Beesd
Tel: 0345 – 687 010
E-mail: info@marienwaerdt.nl
www.marienwaerdt.nl