Menu
Nieuws / Rijk van Nijmegen / Theater

LUX Nijmegen

LUX is een arthouse en cultureel podium in het centrum van Nijmegen. Het biedt een onafhankelijk en vrijzinnig podium voor nieuwe ontwikkelingen in kunst, cultuur en media. Het filmhuis dat ook wel ‘Poortgebouw’ wordt genoemd is op 22 oktober 2000 geopend door Catherine Deneuve, een Franse actrice. LUX is het grootste filmhuis van Europa.

LUX is een plek waar ruimte is voor spraakmakende programma’s van arthouse films en vlakkevloertheater tot dans, muziek, debat en gesprek. Daarnaast is het ook een bruisend en gastvrij café-restaurant waar u kunt flexwerken, samenkomen en kunt napraten over films en voorstellingen.

Zaalverhuur

Wanneer u op zoek bent naar een inspirerende locatie voor een zakelijk evenement, dan kunt u ook bij LUX terecht. LUX beschikt over een theaterzaal, multimediazaal, zeven filmzalen van verschillende groottes, studio LUX, foyer en café. Alles is mogelijk voor grote en kleine gezelschappen. Uw vraag en wensen vormen het vertrekpunt. LUX denkt graag met u mee om uw evenement tot een succes te maken. Ze hebben veel expertise in huis op het gebied van film, theater, debat, horeca, organisatie en technische productie. Met deze kennis wordt uw evenement een bijzondere belevenis.

Programma

Elke week biedt LUX een breed aanbod aan van premièrefilms, documentaires, kinderfilms, theater, dans, muziek, debat, gesprek en combinaties daarvan. Met het programma wil LUX bezoekers inspireren, uitdagen, andere perspectieven bieden en aansporen om anders te kijken naar zichzelf en naar de wereld. Het is mogelijk om kaarten via de website, telefonisch of bij de kassa te bestellen. De kassa is geopend op maandag t/m zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 22.00 uur. Bekijk het programma via deze link.

Locatie

LUX Nijmegen
Mariënburg 38 – 39
6511 PS Nijmegen
024 – 38 16 859
kassa@lux-nijmegen.nl
www.lux-nijmegen.nl