Menu
Musea / Regio Arnhem

Kröller-Müller Museum

Uit ongeveer 20.000 werken bestaat de collectie van het Kröller-Müller Museum. Er worden onder andere topstukken van moderne meesters, van Van Gogh tot aan Mondriaan vertoond. Het museum streeft ernaar om een zo groot mogelijk deel van de collectie online toegankelijk te maken in de collectiezoeker. Op dit moment is er selectie van ruim 7.000 werken gemaakt.

U vindt bij een aantal werken naast de basisgegevens een korte tekst met informatie, extra foto’s of video’s. Bekijk de prachtige werken via de online collectiezoeker.

Van Gogh Galerij

Het tweede huis van Vincent van Gogh kan het Kröller-Müller Museum worden genoemd. Het museum bezit maar liefst bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Het is de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld.

In het hart van het gebouw hangen de werken van Vincent van Gogh. Het hart is een omloop rond een kleine patio. Dit wordt nu de Van Gogh galerij genoemd.

Beeldentuin

Wist u dat het Kröller-Müller Museum één van de grootste beeldentuinen van Europa heeft? Moderne beeldhouwkunst staat opgesteld in een buitenzaal van 25 hectare. Het gehele jaar is de tuin geopend.

Ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars staan verspreid door de tuin. De tuin wordt gesierd door twee paviljoens van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld. De paviljoens zijn juweeltjes uit de jaren 60 die hier opnieuw een plaats hebben gekregen.

Audiotour en rondleidingen

 • Audiotour: de tour geeft u achtergrondinformatie over ruim 25 topstukken uit de collectie. U kunt de podcatcher gemakkelijk bedienen. Naast de 25 kunstwerken ziet u een speciaal informatiekaartje. Wanneer u de podcatcher hierop richt, start het apparaat vanzelf.
 • Rondleidingen: op aanvraag worden rondleidingen door de collectie, de beeldentuin en tentoonstellingen verzorgd. U gaat als het ware op ontdekkingsreis door het museum. Bovendien krijgt u interessante achtergrondinformatie over alle topstukken en hun makers te horen.

Bent u benieuwd naar de kosten of wilt u een rondleiding aanvragen? Klik hier voor verdere informatie.

Restaurants

 • Monsieur Jacques: u kunt kiezen uit een ruim assortiment van warme- en koude dranken. Het restaurant is ruim en licht. Bovendien heeft u vanuit het restaurant een prachtig uitzicht over de tuin.
 • Buitenrestaurant MJ: u kunt in de buitenlucht en tussen de kunst in de beeldentuin genieten van de zorgvuldig samengestelde lunchgerechten. Eerlijke en duurzame producten worden zoveel mogelijk gebruikt.

Tickets

 • Volwassenen: € 10,95 p.p.
 • Kind 6-12 jaar: € 5,50 p.p.
 • Kind 0-5 jaar: gratis
 • Museumkaart/Bankgiro Loterij VIP-kaart*: gratis
 • Studenten/CJP en Cultuurkaart*: € 5,50 p.p.
 • ICOM-/Vereniging Rembrandtkaart: gratis
 • Parkeerticket: € 3,90

* Op vertoon van de desbetreffende kaart/pas.

U kunt uw ticket online bestellen via www.krollermuller.nl.

Openingstijden

Maandag: gesloten, in juli en augustus elke maandag geopend.
Dinsdag t/m zondag en feestdagen*: 10:00 tot 17:00 uur.

* Feestdagen: Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst, Koningsdag 27 april en Bevrijdingsdag 5 mei geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Extra maandagen open: 19 oktober 2020, 21 en 28 december 2020 (schoolvakanties).

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer:

 • Bus 108 vanaf NS-stations Apeldoorn en Ede-Wageningen
 • Buslijn 105 (richting Barneveld) vanaf NS station Arnhem Centraal

Voor beide routes geldt overstappen in Otterlo op buslijn 106 naar het museum. U kunt bij de chauffeur een parkticket kopen en uitstappen bij de halte voor het museum. Uiteraard kunt ook uitstappen bij de ingang van het park en daar een combiticket kopen. U kunt naar het museum lopen of fietsen op één van de gratis witte fietsen.

Auto: vanaf de A1, A50 en A12 volgt u de borden Park Hoge Veluwe/Kröller-Müller. U kunt via drie ingangen het museum bereiken, namelijk via Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen. Ingang Otterlo is de drukste.

U kunt uw elektrische auto niet opladen bij het museum. Park Paviljoen heeft 14 oplaadplaatsen.

Parkeren

Bij het museum kunt u uw auto of touringcar parkeren op de parkeerplaats. U kunt uw auto ook parkeren bij één van de drie ingangen. Vanuit daar kunt u op één van de gratis witte fietsen stappen en uw weg naar het museum vervolgen. Er zijn bij het museum 6 invalideparkeerplaatsen.

Locatie

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
Tel: 0318 – 591 241
E-mail: info@krollermuller.nl
www.krollermuller.nl