Menu
Landgoed / Nieuws / Regio Arnhem

Landgoed Rhederoord

Gelegen bij De Steeg in het plaatsje Wezep ligt een historische buitenplaats genaamd ‘Rhederoord’. Blijf een nachtje vertoeven of kom langs voor een heerlijk diner. Een plek met veel historie waar bruiloften, zakelijke afspraken en evenementen georganiseerd kunnen worden. Voor een leuk uitstapje naar de Veluwe is Landgoed Rhederoord de perfecte plek om te vertoeven. 

Bouw Landgoed

Willem van Reinier Brantsen (1701-1789) de destijdse burgermeester van Arnhem en zoon van Hendrik Brantsen. Hij erfde na de dood van zijn vader het complete landgoed in Rheden en De Steeg. In het park van het landgoed liet hij het landhuis bouwen op de plek waar het nu nog steeds bevindt. Het pand heeft in de 19e en 20e eeuw meer verbouwingen ondergaan. De huidige vorm van het landhuis is niet meer gewijzigd na deze verbouwingen. Sinds eind 18e eeuw mag het Rhederoord zich als gerenommeerde bezienswaardigheid noemen vanwege zijn schitterde uitzicht op de IJsseldal. Tot 1911 behoorde Rhederoord tot de familie Brantsen. Het werd daarna aangekocht door N.J.H. van Hasselt en in 1919 nam de familie van Heeckeren van Kell haar intrek in het Rhederoord. 

Overnachten

Landgoed Rhederoord beschikt over 22 rustgevende en comfortabele hotelkamers. Daarnaast zijn er ook een paar fantastische suites om in te verblijven. Het landhuis kent een prachtig uitzicht over het IJsseldal en is omringd met de natuur van het Nationaal Park Veluwezoom. Meer informatie over het overnachten op Landgoed Rhederoord? Klik dan hier.  

Restaurant

Kom lekker een hapje eten uit de landhuis keuken van het landgoed. Veel al biologische gerechten uit de regio met een unieke smaaksensatie. Voor een heerlijke diner en of lunch ben je bij Restaurant Koetshuis Rhederoord aan het juiste adres. 

Vergaderen

Een vergadering op een speciale locatie organiseren? Maak gebruik van een van de vergaderings-arrangementen van Landgoed Rhederoord. Specifieke wensen en benodigdheden kunnen altijd van tevoren worden afgesproken. Voor meer informatie neemt contact op via 026- 4959104 of stuur een mailtje naar info@rhederoord.nl

Locatie

Landgoed Rhederoord
Parkweg 19
6994 CM De Steeg
Tel: 026- 4959104
E-mail: info@rhederoord.nl
www.rhederoord.nl